How did it get so late so soon?
It’s night before
it’s afternoon.
December is here before it’s June.
My goodness how the
time has flewn.
How did it get so late so soon?
— Dr. Seuss

Alledaags mooi

In mijn fotografie zoek ik naar échte momenten, emoties en ogenblikken, maar ik houd ook van mooi. Bij elk shot zoek naar ik de mooiste compositie, elke foto moet ‘zo mooi mogelijk’. De beelden laten daarbij nooit ‘sec’ het gezin zien, maar ook mijn liefde voor het gezin; het gezin door de ogen van mij als moeder en fotograaf. Ik kijk wat ik bijzonder vind en waarvan ik denk dat jullie dat, nu of later, ook mooi vinden aan jullie zelf.

Ik zie romantiek in situaties die voor jullie misschien heel alledaags zijn. Dan kan het gaan om details of vormen in de inrichting, het spel van licht en schaduw dat ontstaat door het binnenvallende zonlicht, of de manier waarop jullie elkaar vastpakken. Als het maar echt is, en zolang het maar mooi is. En of je nu opruimt voor mijn komst of de boel de boel laat: in elk huis en gezin schuilt een prachtig beeldverhaal dat het verdient om vastgelegd te worden.  

Met dit verhaal kun je later op elk moment even terug gaan naar nu. Maar het helpt je ook om NU te laten zien hoe bijzonder jullie gezin is, en hoe goed, liefdevol, leuk, stoer, gezellig, Jan Steenerig jullie samen zijn. Hectisch? Ja, maar vooral heel mooi en eigen. Een beelddocument dat je letterlijk laat zien dat de tijd vliegt en dat het zonde is om daar niet af en toe bewust even bij stil te staan. Er gebeuren zoveel mooie dingen in een druk gezinsleven, maar soms is het zo moeilijk om het allemaal te zien als je er middenin zit.

Een druk op de pauzeknop en een blik op jullie zelf ‘als geheel’ kan helpen om de schoonheid van alle dagelijksheid weer even heel scherp te zien - en te voelen. In mijn ervaring hebben ook kinderen zo’n pauze-moment af en toe nodig. Het bladeren door tastbare foto’s van zichzelf werkt wonderbaarlijk geruststellend: niets zo fijn als kijken naar kleine, herkenbare situaties en momenten. Zo komt genieten in het nu voor jullie allemaal wat dichterbij.