Foto's gemaakt tijdens Kims reizen door Nieuw Zeeland en Zuid-Amerika.

Persoonlijk maar niet particulier =
kleine en persoonlijke gezinsmomenten op zo’n manier in beeld gebracht dat elke ouder ze herkent.

Documentaire (gezins)fotografie

Omdat ik een achtergrond heb als sociaal documentair fotograaf en ik met wonderdewonder bij zoveel gezinnen zo dichtbij mag komen, voel ik de verantwoordelijkheid daar in maatschappelijke zin iets mee te doen.

Na mijn afstuderen aan de Academie St. Joost in Breda, won ik het Steenbergen Stipendium voor een fotoserie die ik maakte tijdens een reis door Nieuw Zeeland. Ik won de prijs, aldus de jury, vanwege de manier waarop ik een verhaal doorgaf: ‘persoonlijk maar niet particulier’. Ofwel: de momenten die ik fotografeer zijn vaak heel klein en persoonlijk, maar door de keuze van de momenten en de standpunten die ik inneem, bereiken de foto’s een breder publiek.

‘Persoonlijk, maar niet particulier’ vormt nog steeds een belangrijk uitgangspunt in mijn werk. De foto’s die ik van gezinnen maak, zeggen heel veel over dat ene gezin, maar zijn tegelijkertijd ook herkenbaar voor andere gezinnen. Bovendien zeggen ze iets over de tijdgeest. Van elke fotoshoot neem ik daarom een aantal beelden op in mijn ‘We are family’-collectie.

Ik ben benieuwd wat deze verzameling later zal vertellen over jonge gezinnen anno 2016.