Een bijzonder tijdperk: het ontstaan van jullie gezin

Met wonderdewonder richt ik me op de verhalende gezinsfotografie. Ik leg jullie dagelijks leven vast, jullie momenten en emoties, als een tijdscapsule van jullie leven. Met als resultaat een bijzonder beelddocument van een heel bijzonder tijdperk: het ontstaan van jullie gezin. 

Daarbij focus ik me niet op de mijlpalen, maar ik zoom in op de kleine momenten tussendoor: ik jullie wil laten zien zoals jullie in jullie dagelijks leven zijn. Jullie huis fungeert als vertrekpunt en als belangrijkste decor: waar zijn jullie samen meer thuis dan in jullie eigen huis.

Voorafgaand aan de shoot bespreken we jullie lievelingsplekken, jullie favoriete 'rituelen'. Die vormen de leidraad voor de fotoreportage. Maar de 'echtste momenten' vang ik tussendoor: als mama koffie maakt, zoon in de box speelt, papa dochterlief sust – en ondertussen de hond voor mijn lens springt en de kat de tuin in rent.

Ik schiet veel groothoek en kom dichtbij; na afloop gluren jullie als het ware door het keukenraam even binnen bij jullie eigen gezin. Gemiddeld ben ik 2,5 uur bij jullie aanwezig, vooral op de achtergrond. Weinig moet, alles mag – de fotoshoot is daarmee voor iedereen een relaxte aangelegenheid en eigenlijk veel meer dan dat: het is ook gewoon een paar uur quality time voor jullie samen.